Redact for Change

Redact for Change este un proiect inovator care își propune să formeze și să sprijine un grup autonom de jurnalism, gestionat de tineri ucraineni. Proiectul se adresează tinerilor ucraineni cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, oferindu-le o platformă pentru a-și dezvolta și îmbunătăți abilitățile de jurnalism, creație literară, investigație și poezie.

Desfășurarea proiectului:

Proiectul se va derula în următoarele etape:

  1. Formarea grupurilor de lucru: Tinerii ucraineni vor fi încurajați să se alăture grupurilor de lucru, care se vor întâlni săptămânal cu facilitatori specializați în diverse domenii ale jurnalismului și creației literare.
  2. Extinderea activității: La jumătatea perioadei de implementare, proiectul se va extinde pentru a include și colaborarea cu tinerii ucraineni de la celelalte Centre de Tineret FNT din Botoșani, Suceava, Tulcea și Timișoara.
  3. Deschiderea redacției: După perioada inițială de formare și colaborare, redacția va fi deschisă tinerilor ucraineni din România și Ucraina, care vor putea trimite materiale online și colabora cu Centrul de Tineret FNT din București.

Investiție:

Valoarea totală a proiectului este de 6.000 euro (finanțat prin ESC), care vor fi folosiți pentru a finanța facilitatori, materialele necesare și activitățile de colaborare între centrele de tineret.

Cronologie:

Perioada de implementare a proiectului este de 11 luni, între 1 februarie 2023 și 31 decembrie 2023. În această perioadă, tinerii ucraineni vor avea oportunitatea să lucreze împreună, să învețe unii de la alții și să își dezvolte abilitățile în domeniul jurnalismului și creației literare.

ATELIER: ȘCOALA 9

ATELIER: ȘCOALA 9

RO: Un nou atelier din cadrul proiectului „Redact for Change” are loc pe 10 noimebrie, vineri, la ora 17:00. Aceasta va avea loc la centru FNT din Bucureșt, strada Bastiliei nr. 11. În cadrul atelierului vom avea 3 invitați din partea proiectului „Școala 9”, ce ne vor...

Atelier: PRIME România

Atelier: PRIME România

RO: Un nou atelier din cadrul proiectului „Redact for change” are loc pe 7 octombrie, la ora 17. De data aceasta vom avea doi invitați în cadrul atelierului, doi membrii din organizația PRIME România, ce ne vor aduce în prim plan secretele din spatele redactării unei...

Atelier: Cristian China-Birta

Atelier: Cristian China-Birta

RO: Toamna revine cu proiecte importante, astfel cel de-al doilea atelier din cadrul proiectului „Redact for change” va avea loc pe 1 septembrie, la ora 17, la centrul de tineret FNT, strada Căderea Bastiliei nr.11. Invitatul din cadrul workshop-ului este Cristian...

Atelier: Ada Teslaru

Atelier: Ada Teslaru

RO: A venit momentul să dezvăluim detaliile primului atelier din cadrul proiectului „Redact for change”. Primul atelier va avea loc pe 10 august, la ora 12:00, la centrul nostru de tineret de la București, Strada Căderea Bastiliei 11, dar și online în cazul în care nu...