FUNDAȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU TINERET VÂLCEA

Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea este o organizație dedicată susținerii și dezvoltării tinerilor din județ, oferindu-le o gamă largă de oportunități educaționale, recreative și de formare prin intermediul unei infrastructuri impresionante și diversificate. Înființată în anul 1993, fundația se mândrește cu o serie de facilități și spații precum trei spații dedicate activităților socio-educative, care pot fi folosite pentru cursuri, ateliere și alte evenimente. Totodată, există un spațiu special amenajat pentru dezbatere publică, unde tinerii pot împărtăși idei și discuta subiecte de interes.

Pentru a încuraja activitățile recreative, fundația pune la dispoziție opt spații distincte, folosite în mare parte de organizațiile neguvernamentale. De asemenea, există facilități administrative, precum birouri și magazii. Pasionații de artă și cultură se pot bucura de o sală de activități și concerte. De asemenea, fundația dispune de trei centre de formare care includ un studio foto, o sală de dans și o bibliotecă, pentru a sprijini dezvoltarea abilităților și pasiunilor tinerilor. Birourile sunt răspândite pe întregul teritoriu al fundației, fiind disponibile șapte astfel de spații. Tinerii care participă la activitățile și proiectele fundației pot beneficia de cele 36 de spații de cazare, distribuite pe trei etaje.

Pentru divertisment, fundația oferă două zone de agrement, amfiteatru și bazin de înot. Sunt disponibile, de asemenea, trei săli polivalente care pot fi adaptate în funcție de nevoile specifice ale evenimentelor.

Fundația și-a concentrat eforturile și resursele în îmbunătățirea constantă a infrastructurii, cu cele mai recente renovări realizate în anul 2023. O parte din spațiile disponibile sunt închiriate către persoane juridice de drept public și privat, contribuind astfel la diversificarea activităților desfășurate în cadrul fundației.

Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea este condusă de Adunarea Generală, compusă din șase organizații, și de Consiliul de Conducere, care își desfășoară activitatea sub îndrumarea Președintelui Eduard Mărcoiu, Vicepreședintelui Rahela Macovei și a membrilor Ovidiu Samson și Răzvan Istratescu. Aceste persoane, alături de celelalte organizații membre, colaborează pentru a asigura o direcție strategică și o viziune coerentă pentru fundație.

Organizațiile membre ale Adunării Generale sunt:

  1. Asociația Victoria
  1. Asociația pentru Apărarea Drepturilor Tinerilor Vâlcea
  2. Asociația ASIST
  3. Asociația Forumul Cetățenesc pentru Acțiune Socială și Educație Civică
  4. Clubul de Turism și Ecologie Buila Vânturarița
  5. Asociația de Tineret – Club Sportiv de Tineret Lykaios

Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea se străduiește să colaboreze în mod activ cu organizațiile neguvernamentale și alte entități implicate în domeniul tineretului, oferind sprijin prin facilitățile sale și contribuind la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din județ. Această abordare proactivă și orientată spre nevoile și interesele tinerilor evidențiază angajamentul fundației de a fi un model de succes pentru alte inițiative locale și naționale.

În esență, Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea își propune să creeze un mediu propice dezvoltării și creșterii personale a tinerilor prin eforturile și resursele sale, investind în infrastructură și colaborând cu organizațiile membre și alte entități relevante. Prin activitățile și proiectele sale, fundația contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea calității vieții tinerilor motiv pentru care din martie 2023 Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea s-a alăturat programelor de suport pentru tineri refugiați și locali realizate de către Fundația Națională pentru Tineret incluzând astfel municipiul Râmnicu Vâlcea pe harta orașelor din România care dezvoltă treptat un mediu inclusiv pentru tinerii refugiați ucraineni și în același timp deservește și tinerii comunității.