FUNDAȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU TINERET BOTOȘANI

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani este o organizație dedicată sprijinirii și promovării activităților tinerilor din regiune. Cu o infrastructură impresionantă și o rețea puternică de colaborare, fundația s-a impus de-a lungul timpului ca un punct de referință pentru tinerii botoșăneni.

Infrastructura fundației cuprinde spații pentru activități socio-educative și creative, cum ar fi cursuri de muzică și pictură, o sală de spectacole, o sală de dans, un restaurant cu terasă și bucătărie, o terasă pentru activități recreative, birouri, camere de cazare și sali polivalente pentru diverse activități, precum și o bază sportivă.

Conducerea fundației este asigurată de Adunarea Generală, formată din 9 organizații, printre care:

 1. Organizația Tineretului Liber Botoșani,
 2. Cercul CAR-PATES Botoșani,
 3. Asociația EDU-SAN Botoșani,
 4. Clubul de Tineret Prometeu,
 5. Clubul Triumf,
 6. Asociația Județeană a Profesorilor de Limba,
 7. Centrul Județean de Voluntariat
 8. Asociația Moldova 2006.
 9. Asociația Cultural-Artistică ARLECHIN Botoșani,

 Consiliul de Conducere este format din:

 • președinte Oana Onciu,
 • vicepreședinte Flavius Damean,
 • secretar general Emilian Ivasuc,
 • membri Ionuț Anisie, Alexandra Ciornea, Ionela Petianu și Gabriel Truscanu.

În ciuda provocărilor financiare și juridice întâmpinate de fundație, aceasta continuă să colaboreze strâns cu autoritățile publice locale și organizațiile neguvernamentale, oferind o platformă de dezvoltare și creștere pentru tinerii din Botoșani.

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani își propune să rămână un pilon de sprijin în comunitate, încurajând și susținând proiectele și inițiativele tinerilor, cu scopul de a contribui la dezvoltarea personală și profesională a acestora. Astfel încă din vara anului 2022 Fundația s-a alăturat programelor implementate și finanțate de către Fundația Națională pentru Tineret atât pentru tinerii refugiați ucraineni cât și pentru comunitatea locală. Astfel, Botoșani a fost al 5-lea centru de tineret finanțat de către FNT.

Proiectele proprii ale Fundației Județene pentru Tineret Botoșani au fost constant o preocupare, iar în ultima perioadă a început construcția componentei internaționale – este demarat procesul de acreditare pentru găzduirea de voluntari în cadrul Corpului European de Solidaritate iar primele finanțări au fost direct accesate de la începutul anului 2023.