FUNDAȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU TINERET ALBA

Fundația Județeană pentru Tineret Alba este o organizație dedicată sprijinirii tinerilor din județul Alba, oferindu-le o infrastructură adecvată și oportunități pentru dezvoltarea personală și profesională.

Fundația Județeană pentru Tineret Alba administrează două locații: Clubul Tineretului Alba și Clubul Tineretului Blaj. Ambele cluburi oferă o varietate de spații pentru activități recreative, birouri, săli polivalente și spații pentru agrement. O parte din spațiile acestor cluburi sunt închiriate către persoane juridice de drept privat, asigurând astfel venituri care contribuie la susținerea activităților fundației.

Conducerea Fundației Județene pentru Tineret Alba este asigurată de Adunarea Generală, formată din trei organizații: Asociația pentru Tineret Blaj, Asociația Tinerilor din Alba și Asociația Tinerilor din Blaj. Consiliul de Conducere este format din Daniel Alexa (președinte), Szabo Andrei (vicepreședinte) și Groza Daniel (secretar), iar mandatul lor actual este pentru perioada 2021-2025. Echipa Executivă a fundației este alcătuită din trei angajați, dintre care doi lucrează part-time, iar unul full-time, toți având contracte pe perioadă nedeterminată.

Fundația Județeană pentru Tineret Alba menține relații strânse cu autoritățile publice locale, precum Consiliul Județean, Direcția Județeană pentru Tineret, Inspectoratul Școlar Județean, Universități, Primării și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. În special, cooperarea cu Primăria Alba Iulia este foarte bună, iar fundația lucrează în prezent la consolidarea relațiilor cu Consiliul Județean și Primăria Blaj.Pe lângă relațiile cu autoritățile locale, fundația colaborează și cu alte organizații neguvernamentale, în special în domeniul sportiv.

Fundația Județeană pentru Tineret Alba este o organizație dedicată susținerii tinerilor din județul Alba, oferind facilități și oportunități pentru dezvoltarea lor personală și profesională. Colaborarea strânsă cu autoritățile locale și alte organizații neguvernamentale, precum și sprijinul primit din partea Fundației Naționale pentru Tineret, contribuie la îndeplinirea obiectivelor fundației și la crearea unui mediu favorabil dezvoltării tinerilor din județ.

Astfel începând cu luna martie 2023 Fundația Județeană pentru Tineret Alba s-a alăturat programelor de suport pentru tineri refugiați și locali realizate de către Fundația Națională pentru Tineret incluzând astfel municipiul Călărași pe harta orașelor din România care dezvoltă treptat un mediu inclusiv pentru tinerii refugiați ucraineni și în același timp deservește și tinerii comunității.