NextGen Youth
Ești o persoană tânără care activează într-un grup informal sau faci parte dintr-un ONG de tineret deja înființat, ești la început de drum sau în plin proces de transformare și vrei să-ți dezvolți atât competențele cât și organizația per ansamblu?
Atunci haide în cel mai nou program de dezvoltare organizațională pentru persoane tinere din grupuri informale și organizații al Fundației Naționale pentru Tineret: NextGen Youth!
Avem nevoie în România de un ecosistem de tineret sustenabil, cu organizații și persoane tinere capabile să își desfășoare munca eficient. Astfel, prin programul NextGen Youth ne propunem să creștem numărul de ONG-uri de tineret care fac o schimbare pozitivă în comunitățile lor, pentru persoanele tinere și nu numai, și să le oferim resursele necesare și ghidaj pas cu pas în această călătorie.
Despre program
Programul NextGen Youth se va derula pe o perioadă de 6 luni în perioada august 2024 – ianuarie 2025 și va presupune următoarele etape pentru persoanele și organizațiile selectate:
Bootcamp de dezvoltare (21 august - 1 septembrie 2024)
-
persoanele selectate din grupurile informale vor fi invitate să participe timp de 12 zile într-un boot camp tematic gamificat pe zona de înființare și funcționare a unui ONG.
-
persoanele selectate din ONG-uri de tineret vor fi invitate să participe timp de 5 zile în același boot camp, unde, pe de o parte, vor începe procesul de regândire strategică al organizațiilor lor și, pe de altă parte, vor interacționa cu celălalte persoane participante la camp.
-
evenimentul va fi organizat în Timișoara, iar locația exactă a camp-ului va fi anunțată ulterior persoanelor selectate să participe.
Mentorat / consultanță și granturi de dezvoltare
Persoanele selectate și care au participat integral la camp, FNT va pune la dispoziție mentorat specializat pe zona de înființare de ONG și dezvoltare de activități comunitare (pentru grupuri informale) și strategie, fundraising, comunicare (pentru ONG-uri), pentru a sedimenta aspectele discutate în bootcamp. De asemenea, persoanele și organizațiile vor primi resurse financiare pentru a realiza activități la nivel local (grupurile informale) și pentru a desfășura activități de dezvoltare organizațională (ONG-urile de tineret). Valoarea granturilor va fi de de până la 5000 lei pentru grupuri informale și 10.000 lei pentru ONG-uri.
Intervenție și monitorizare
De-a lungul perioadei programului vom derula activități pentru implementarea schimbărilor necesare în fiecare grup/ organizație, iar progresul va fi monitorizat și calibrat constant. În ianuarie 2025 vom avea o ultimă întâlnire fizică la București, de evaluare a procesului.
Grup informal - de ce să participi ?
Toate costurile întâlnirilor sunt integral acoperite.
Beneficiezi de mentori care te ajută pas cu pas
Acoperim costurile de înființare ale ONG-ului.
Poți primi până la 5.000 lei pentru primul proiect al ONG-ului
O.N.G. - de ce să participi ?
Toate costurile întâlnirilor sunt integral acoperite.
Beneficiezi de mentori care te ajută pas cu pas să îți dezvolți organizația
Poți primi până la 10.000 lei pentru primul proiect al ONG-ului
Pe cine căutăm?
Persoane tinere din grupuri informale și organizații de tineret motivate și pregătite pentru un proces de transformare organizațională, care nu au oportunitatea de a dezvolta un astfel de proces singure, care sunt dispuse să participe activ în cadrul programului și care se pot angaja în acest proces pe termen scurt și mediu.
Pentru întrebări, trimite un e-mail la: [email protected]
Întrebări frecvente:
1. Câte persoane pot participa din partea unui grup informal/ONG
Din partea fiecărui grup informal / ONG pot participa între 1-3 persoane.
2. Fiecare membru trebuie să completeze formularul?
Da, fiecare membru care dorește să participe trebuie să completeze formularul
3. Dacă niciun membru nu participă la bootcamp-ul de la Timișoara, putem primi mentorat și accesa finanțarea nerambursabilă?
Nu, doar grupurile informale și ONG-urile care au cel puțin un reprezentant în bootcamp-ul de la Timișoara pot accesa atât mentoratul cât și finanțările nerambursabile.