Din cauza situației conflictuale din Ucraina, fenomenul migrației a adus numeroși refugiați ucraineni în orașul Ploiești, un număr estimativ de 150 de persoane. În acest context, un proiect inovator cu scopul de a promova înțelegerea interculturală și facilitarea integrării acestor refugiați în comunitatea locală a luat naștere. Acesta își propune să aducă împreună tinerii locali și refugiații, prin dezvoltarea de activități educative, sociale și culturale menite să creeze legături puternice și să încurajeze dialogul între comunități. 

Ne dorim schimbări pozitive în comunitatea din Ploiești, promovând valorile dialogului intercultural și integrării refugiaților prin inițierea unor activități care aduc împreună tinerii locali și refugiații ucraineni. 

Echipa din spatele proiectului este entuziasmată să pună în aplicare această inițiativă și să lucreze împreună cu comunitatea pentru a crea un mediu prietenos și deschis pentru toți cei care și-au găsit aici un nou cămin. 

Informații privind proiectul proiectul nostru și despre activitățile planificate, ne găsiți pe paginile de Facebook ale Fundației Naționale pentru Tineret sau Fundația Județeană pentru Tineret Prahova.