În perioada iunie-iulie se vor desfășura 3 traininguri de formare la Deva, în cadrul proiectului  „Cooperare și dezvoltare pentru o comunitate durabilă”. Acestea sunt dedicate persoanelor din Hunedoara ce activează sau sunt interesate de domeniul de tineret și care vor să își dezvolte competențele și cunoștințele.

Cele 3 traininguri vor avea loc în perioada 24-26 iunie, 1-3 iulie, respectiv 15-17 iulie. Fiecare curs se va desfășura pe o perioadă de 3 zile, ce va cuprinde 2 zile dedicate sesiunilor față în față și o zi dedicată rezolvării exercițiului practic propusă de către facilitator.

Prima tematică propusă pentru curs va fi „Politici europene de tineret”, unde participanții vor învață despre ce reprezintă politicile europene de tineret, modul în carele pot aplica la nivel local sau cum ar putea fi utilizate acestea.

Cea de-a doua se va axa pe „Planificare strategică în domeniul de tineret”, unde accentul va cădea pe importanța existenței unei strategii la nivelul unei instituții.

Ultima tematică abordată în cadrul trainingurilor este „Participarea tinerilor și dezvoltare comunitară” unde accentul este pus pe înțelegerea participării tinerilor în procesele decizionale, forme de participare a tinerilor în viața comunității, cum pot autoritățile si ONG-urile să stimuleze participarea tinerilor.

Intervalul orar al acestor cursuri este între 10:00-16:30, cu 2 pauze de cafea și una de masă pe zi, asigurate de către organizator. La finalul acestor sesiuni participanții vor primi o diplomă de participare ce vor demonstra că atestă cunoștințele dobândite.

Un aspect important de menționat este că aceste cursuri sunt gratuite și că înscrierea se face pe baza completării unui formular de înscriere: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=-SYFZ-e1L0akKckdXioUxgOnvxl9lVdPgQKYWYQ3mzpUQTdTWEYzOVk2V0syRUpTUkoyU01HRzZRTS4u&fbclid=IwAR3-wJWbNh5VD7yHpbvCTgEUPvz67jrzmz9W3sG8SYz1Iv-1DGRf5_se0bA

Descoperă noi oportunități de creștere și dezvoltare personală cu trainingurile noastre de formare!

Cursul este gratuit și face parte din proiectul „Cooperare și dezvoltare pentru o comunitate durabilă”, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod proiect 151285, implementat de către Fundația Națională pentru Tineret și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.