FUNDAȚIA ROMÂNĂ PENTRU TINERET BIHOR

Fundația Română pentru Tineret Bihor este o organizație dedicată susținerii și dezvoltării activităților pentru tineri în județul Bihor. Cu o istorie începând din anul 1990, fundația și-a consolidat poziția ca un pilon important în comunitate, oferind facilități și resurse necesare pentru dezvoltarea diferitelor programe și proiecte dedicate tinerilor.

Infrastructura fundației cuprinde o gamă largă de spații ce sunt adaptate pentru a răspunde nevoilor diverse ale tinerilor și organizațiilor neguvernamentale care colaborează cu fundația. Printre acestea se numără 3 spații pentru activități socio-educative, o sală de spectacole cu 300 de locuri, 8 săli pentru activități de formare, 5 spații pentru birouri, 5 săli multifuncționale, o curte interioară dotată cu scenă, sunet și lumini, precum și alte facilități, cum ar fi o cafenea cu terasă și o sală de fitness.

De-a lungul timpului, Fundația Română pentru Tineret Bihor a trecut prin 6 cicluri de renovare, cele mai recente îmbunătățiri fiind aduse în anul 2022. Astfel, fundația continuă să investească în menținerea și modernizarea infrastructurii sale pentru a oferi tinerilor și organizațiilor partenere cele mai bune condiții posibile.

Conducerea Fundației Județene pentru Tineret Bihor este asigurată de o Adunare Generală formată din două organizații: MJDESZ Bihor (UDTM) și OTLD Bihor. În prezent, Consiliul de Conducere este format din Ildiko Maria LORINCZ (președinte), Csaba VARADI (membru) și Iulia NAGHIU (membru), care dețin mandate pentru perioada 2020-2024. În ceea ce privește echipa executivă, aceasta este formată din 5 angajați cu program part-time.

Accesul la spațiile Fundației Române pentru Tineret Bihor de către organizațiile neguvernamentale și tineri se realizează prin solicitare. În acest fel, fundația își propune să faciliteze și să sprijine dezvoltarea și implementarea proiectelor și activităților dedicate tinerilor din regiune. Din martie 2023 Fundația Romana pentru Tineret Bihor s-a alăturat programelor de suport pentru tineri refugiați și locali realizate de către Fundația Națională pentru Tineret incluzând astfel municipiul Oradea pe harta orașelor din România care dezvoltă treptat un mediu inclusiv pentru tinerii refugiați ucraineni și în același timp deservește și tinerii comunității